Blog

Häng med i nyhetsvärlden

6 maj 2019 0

Det är fler och fler nyhetssajter som väljer att låsa sina artiklar så att endast betalande läsare kan se innehållet. Det här är något som de börjar göra eftersom de märkt att intäkterna från papperstidningar sjunkit drastiskt de senaste 20 åren och det här innebär att tidningarna inte kommer kunna gå runt längre om de bara har gratis material på nätet. Självklart får de fortfarande in mycket pengar i form av annonsintäkter, men det räcker inte att få tidningshusens verksamheter att gå runt längre. Många journalister är oroliga för vad som kommer hända med deras yrken, men det brukar alltid komma upp nya möjligheter när några dörrar stängs. Men om färre journalister faktiskt kommer kunna utföra sina yrken så kommer det även innebära lägre nivå av bevakning i samhället. Detta är något som också kan leda till att vi inte längre får tillgång till all information som vi behöver för att göra rationella val i samhället. Och med låst innehåll på tidningssajter så är det fler och fler som väljer att läsa sina nyheter på gratissajter istället för att visa sin protest mot de som tar betalt. En del har faktiskt lagt ner det där med att läsa tidningar helt och hållet och de får väldigt mycket av sin information från sociala medier till exempel. Detta är farligt eftersom det inte är någon som kan garantera att det som skrivs på sociala medier faktiskt stämmer. Man kan jämföra detta med att jämföra företagslån på https://www.capcito.com eller fråga runt bland sina vänner, vem kommer egentligen ge en helt och hållet objektiv bild av dagsläget? Det är svårt att veta vilka nyhetssajter som också är helt objektiva eftersom de flesta är knutna till någon politik. I följande inlägg kommer du kunna finna tips på vad du ska göra för att få en bra överblick av läget i världen när det kommer till de hetaste nyheterna.


Läs gratissajter men var kritisk

När det handlar om att man läser på sajter som publicerar nyheter men som faktiskt inte låser innehållet så kan man i de flesta fallen vara säker på att det som skrivs är sant. Men om man läser på en sajt som är lite mer oseriös så ska man alltid vara kritisk och ställa sig frågan om det här verkligen kan stämma. Det är inte ofta längre, men ibland händer det att även välkända tidningar publicerar saker som faktiskt inte stämmer. Den journalisten som begått det felet kommer självklart få uppförsbacke för resten av sin karriär, men man ska även komma ihåg att det finns redaktörer och ansvariga utgivare som också borde vara på sin vakt och säkerställa att allt som publiceras faktiskt stämmer till 100 %. Och det gäller för alla artiklar!

luster