Blog

Nyheter om vetenskap

26 aug 2019 0

Nyheter inom vetenskap kan vara riktigt spännande. De kan handla om en sond som nått planeten Mars, en förklaring om hur något fungerar vetenskapligt, som till exempel norrsken, eller om en ny metod att bekämpa canser. Vissa vetenskapsnyheter visas också på de vanliga nyheterna, men de som är mycket intresserade av att få veta mer brukar söka upp vetenskapsnyheter i olika tidningar och tv-program.

Vetenskapens värld

Sverige största vetenskapsprogram heter Vetenskapens världoch sänds varje måndag, nästan året om. Först berättas det om nya intressanta upptäckter, det kan vara allt från fatkta om vikingar till artificiell intelligens, varpå en vetenskapsfilm följer. Många gånger avslutas programmet med en intervju med en forskare. Om du är intresserad av att lära dig mycket är Vetenskapens värld ett bra tips.

Vetenskapssida

Många tidningar har en vetenskapssida där de skriver om nya upptäcker eller intervjuar forskare. Genom att läsa och lära oss om både samhällsvetenskap och naturvetenskap inser vi hur komplex världen är, men också hur många finurliga lösningar det finns på många svåra problem. Ibland finns lösningen i naturen och genom att studera den kan forskarna ta fram nya läkemedel eller utveckla ny teknik. Idag är miljöteknik i fokus och både forskare och läsare är intresserade av goda lösningar på klimatförändringarna och miljöförstöringen.

luster